maandag 14 april 2014

Waddengoud

Over het ontstaan en de ontwikkeling van Waddenpost - 6-2-2014
Waddenpost heeft Waddengoud. Op 30 januari reikt gedeputeerde Tineke Schokker het Waddengoudcertificaat uit. In de antieke kamer van het oude deel van het provinciehuis in Leeuwarden zitten we aan de ovale tafel, waar anders de Commissaris van de Koning en de gedeputeerden vergaderen. Nu staat er speciaal voor Waddenpost oranjekoek op tafel en zitten Tineke Schokker, Harm Evert Waalkens van Stichting Waddengroep, Marco Kok van de provincie, Henk Pilat en Frank Dankmeijer van Waddengoud, Henk de Jong van de Jongens van de Jong en enkele vrienden en familieleden mij en van Waddenpost aan de vergadertafel.
Een enthousiaste gedeputeerde vertelt dat ze de website heeft bezocht en zich erin heeft verdiept. Ze is een waddenliefhebster en houdt van de verhalen over de eilanden. Ze meent ook dat Waddenpost helemaal in de samenwerkingsgedachte van de drie Waddenzeelanden past. Van harte overhandigt ze het Waddengoudcertificaat. Meer dan verdiend, zegt Tineker Schokker.
Waalkens van Stichting Waddengroep waar Waddengoud onder valt is ook zeer ingenomen met het Waddenpost initiatief. Hij vindt het passen bij de netwerken die rondom de Waddenzee ontstaan en prijst de ambitieuze insteek van Waddenpost.
Na de overhandiging van het certificaat geef ik een presentatie over de website. De voor- en achterkant van de Waddenpost website worden toegelicht en het verdienmodel verklaard. Iedereen is het er over eens: Waddenpost werkt enthousiasmerend en kan een impuls worden voor de regio door de manier waarop medewerkers, Waddenposters, eraan kunnen bijdragen en  gaan verdienen.
Als eigenaar van de website krijgt ik van Waddengoud een ingelijst certificaat, een Waddengoudschildje om buiten op de muur te schroeven en een Waddengoudvlag. Waddengoud en Waddenpost zijn tevens partners en onderdeel van dat partnerschap is dat Waddenpost regelmatig publiceert over Waddengoud. Henk Pilat is nieuwsgierig of zijn organisatie al op de website te vinden is. Ik voer het zoekwoord ‘waddengoud’ in en tover vier pagina’s met publicaties naar boven. Pilat is er zeer mee ingenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten