maandag 14 april 2014

Tønder

Over het ontstaan en de ontwikkeling van Waddenpost - 22-1-2014
Waddenpost is sinds december 2013 een merk en staat officieel ingeschreven in het BBIE. Dat kost een paar centen, een paar honderd euro, maar daarmee is het merk in ieder geval beschermd tegen misbruik door anderen.
Vandaag ontvang ik voor de derde keer, misschien zelfs wel vierde, een factuur van niet minder dan 870 euro voor de Trademark Registration. Het beeldemerk van Waddenpost is keurig op de factuur geprint, er staat een registratienummer op en een registratie datum en zelfs de nummers van de elementen van het logo zijn weergegeven. Je kunt per cheque betalen, aan een bedrijf in Warsaw, Poland. Of dat je binnen tien dagen het geld wilt overmaken, vraagt de Pool.
Onderaan de factuur staat in het grijs dat het een aanbod is voor een jaar lang registratie in hun database.
We doen dat maar niet, 870 euro overmaken aan een Pool die we niet kennen voor een dienst waar we geen weet van hebben en een website die we maar niet gaan bezoeken.
"Vergeet niet uw registratienummer te noteren" zegt de grapjas er nog bij.
De factuur verdwijnt in de versnipperaar: de Pool zal het nog wel eens proberen. Alleen de allereerste keer dacht ik: Hè? Ik heb toch al aan het BBIE betaald? Daarna blijft de verbazing om de deugnieten die kennelijk betrouwbare registratiebureaus afschuimen op zoek naar nieuwe adressen, nieuwe slachtoffers. 
Ondertussen groeit Waddenpost lekker door. We naderen de honderd Waddenposters en de 1500 ste post ligt in het verschiet.
Volgende week donderdag hebben we een klein feestje, waar we nog apart over gaan berichten en begin februari reizen we naar Tønder in Denemarken voor de Trilaterale Waddenzee Conferentie. Daar gaan we informatie vergaren, visiekaartjes uitdelen, netwerken en contacten leggen. Volgens het conferentieprogramma gaan we ook een excursie maken naar het Deense waddengebied. We nemen de pen en camera mee en gaan er uitgebreid verslag van doen in woord en beeld. We hebben er nu al zin in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten