maandag 14 april 2014

Partners

Over het ontstaan en de ontwikkeling van Waddenpost - 8-8-2013
Waddenpost draait en de eerste publicaties worden geplaatst. De eerste Waddenposters melden zich. Ook groeit het aantal partners. Een van de eerste partners is LWD2018, Leeuwarden in de race om Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 te worden. De stad haalt alles uit te kast om goed naar voren te komen, maar weet op het moment dat het partner van Waddenpost wordt nog niet dat het ook echt de status toegewezen krijgt. In de loop van die eerste weken van Waddenpost live komen er steeds meer partners bij. Ook Wagenborg en Doeksen scharen zich achter het initiatief en op WPD TV en Doeksen TV draait een pagina over Waddenpost, een oproep om de website te bezoeken en om Waddenpost te worden draait mee op de beide narrow casting systemen.
De eerste weken dat de website live op het web staat worden er nog kleinigheidjes aangepast. De tweets met het ingegeven hashtag begrip verschijnen naast de publicatie. Standaard staat hier #waddenpost, maar elke Waddenposter kan bij zijn publicatie een eigen hashtag begrip invullen.
De eerste Waddenposters moeten wennen aan de manier van invullen van de gegevens. Ze moeten alle in te vullen vakken nalopen en pas dan kan de publicatie klaar worden gezet ter beoordeling. Na één keer proberen en twee keer doen weet je het wel, maar het vraagt even wat aandacht. Via de interne berichten service en de mail worden veel probleempjes opgelost en vrijwel elke dag verschijnen er nieuwe publicaties. Over alle Nederlandse Waddeneilanden staat er binnen de kortste keren wel een post en over de meeste Duitse en Deense ook.
Waddenpost meldt zich bij Plattelânsprojekten voor subsidie voor vertaling en marketing. Er wordt een projectplan opgesteld, samen met Marco Hoogland, de subsidiebemiddelaar, en er worden gesprekken gevoerd met de mensen van Plattelânsprojekten. Het ziet er veelbelovend uit, en terecht, want het gehele project kan een impuls van belang worden voor het waddengebied. Bij het Waddenfonds hebben we ook zachtjes aangeklopt, maar daar maken we geen kans. Die willen alleen door meerdere partijen gedragen projecten. Dit project wordt door een persoon gedragen en gesteund door diverse partners uit de verschillende waddenprovincies, maar steunen is iets anders dan dragen en het Waddenfonds geeft dan ook nul op het rekest. We zetten in op Plattelânsprojekten. Volgens ons is dit een kolfje naar hun hand. We wachten af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten