maandag 14 april 2014

Goud

Over het ontstaan en de ontwikkeling van Waddenpost - 6-2-2014
De Jongens van de Jong, het bedrijf dat borg staat voor het creatief ontwerp van Waddenpost, zet op de dag dat de website het Waddengoudcerticaat krijgt uitgereikt van gedeputeerde Tineke Schokker in aanwezigheid van Waddengroepbestuurslid Harm Evert Waalkens, de Waddengoud medaille op de Waddenpost website. “We hebben goud!” twittert Waddenpost. Waddengoud retweet de opmerking en voegt eraan toe: “Het eerste goud is binnen, nu Sotsji nog.”
Schokker, Waalkens en Carla Plagge en ik van Waddenpost zien elkaar een paar dagen later weer, op de Trilaterale Waddenzee Conferentie in Tønder. Schokker en Waalkens zijn er vanuit hun functie als boardmembers; Schokker namens de drie Nederlandse waddenprovincies en Waalkens als afgevaardigde namens de waddengemeenten.
De twee Waddenposters Plagge en ik zijn er om voor Waddenpost te netwerken, visitekaartjes uit te delen, collega’s te spreken en vooral om bekendheid te geven aan Waddenpost. De visitekaartjes van Waddenpost liggen tussen de flyers en folders van de verschillende natuurorganisaties, provincies, werelderfgoed en Internationale Waddenzee School.
Wij ontmoeten de burgemeesters van Fanø en Tønder, praten bij met de burgemeester van Ameland, spreken met de directeur van het werelderfgoed Grote Barrière Rif, tafelen met medewerkers van het Waddensea Secreteriat in Wilhelmshaven, krijgen dropjes van medewerkers van Natuurmonumenten, drinken koffie met journalisten en natuurbeschermers, zijn aanwezig op de persconferentie met de ministers en staatssecretarissen van Nederland, Duitsland en Denemarken, wisselen groeten uit met Deense kunstenaars, laten ons informeren door de directeur van het Tønder Museum en praten met de nieuwe voorzitter van de Waddensea Board.
Met het hoofd vol inspiratie en een tas vol informatie keren we terug via de Deense en Duitse waddenkust naar ons Waddeneiland.
Over vier jaar is de Trilaterale Waddenzee Conferentie dichter bij huis. Over vier jaar zullen we zien hoe het parelgruisje Waddenpost is uitgegroeid tot een Waddenzee parel. Over vier jaar ontmoeten we in (misschien) Leeuwarden oude bekenden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten