maandag 14 april 2014

Duizend

Over het ontstaan en de ontwikkeling van Waddenpost - 18-12-2013
De laatste maand van het oprichtingsjaar van Waddenpost is aangebroken. In deze december gaan we de duizendste publicatie begroeten, een geweldig aantal. De publicaties zijn van een grote verscheidenheid, van gedichten tot nieuws, van verhalen tot films over actuele zaken.
Op 17 december wordt het duizendtal volgemaakt. Er gaat een persbericht de deur uit en op 18 december staan de eerste nieuwsberichten op de online kranten.
Er zijn nog meer verheugende mededelingen te doen: afgelopen weekend kwam het bericht binnen dat Waddenpost het Waddengoudcertificaat krijgt uitgereikt. Het betekent een erkenning voor de bijdrage die Waddenpost aan de waddenregio levert. De werkzaamheden worden op de website van Waddengoud gepubliceerd en Waddenpost gaat mee in de nieuwsbrief van Waddengoud. Een geweldige opsteker na het teleurstellende gedoe rond Plattelânsprojekten.
De eerste duizend publicaties vormen het begin. Als er 100.000 posts op het platform staan, dan zijn we waar we willen zijn en ook daarna gaan we verder met uitbouwen. De Duitse, Deense en Engelse versie moeten nog worden gevuld en eerst moeten die vertalingen worden gemaakt.
Wat de Deense versie betreft: daarvoor zijn vanmiddag afspraken gemaakt om naar het eiland Fanø af te reizen om daar contacten te leggen en verhalen te schrijven. Dat gaat dit voorjaar gebeuren en we hebben er nu al zin in. Fanø heeft een vriendenband met Ameland en de gemeente Ameland helpt bij het leggen van contacten met de juiste mensen.
Waddenpost is op dreef.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten